Fysiikkaharjoitteet yksilöllisesti, jokaisen koiran tarpeiden pohjalta räätälöitynä. 

Koira ei itse pysty treenaamaan itseään lajiharrastuksiin tai heikkoja kohtiaan systemaattisesti, vaan meidän ihmisten tehtävänä on tarjota koiralle puitteet turvalliseen ja hyvään fyysiseen suorittamiseen. Fysiikkaharjoitteet sopivat kaikille terveille koirille iästä tai harrastusstatuksesta riippumatta, jokainen saa oman tason ja tavoitteen mukaiset harjoitteet, pennut, kotikoirat, harrastekoirat, seniorit jne. 

Fysiikkaharjoittelussa on monta eri osa-aluetta, riippuen koiran tarpeista ja lähtötilanteesta. Voidaan treenata erilaisilla jumppaliikkeillä mm.:

 • Kehonhallintaa
 • Tukilihaksisto/syvät lihakset
 • Koordinaatiota
 • Tasapainoa
 • Oikeita liikeratoja
 • Liikkuvuutta
 • Puuttua heikkoihin kohtiin
 • Sekä vahvistaa muilla harjoitteilla voimaa, nopeutta ja kestävyyttä

Ensin opitaan suorittamaan liikemalli oikein ilman vauhtia ja siitä edetään vaiheittain vauhdissa tapahtuvaan oikein suoritettuun liikkeeseen. Harjoitteet on suunniteltu niin, että koira oppisi käyttämään takaosaa moottorina, keskivartaloon muodostuisi vahva lihastuki ja siihen kehittyisi kokoamiseen vaadittavat lihakset ja taito, sekä etuosan tuki tarpeeksi vahvaksi hyppyjen alastuloissa, nopeissa käännöksissä ja eri lajien vaatimuksia vastaavaksi. 

Fysiikkajumpat

Onko kotona pentu tai kasvava koira, jonka fyysistä kehitystä haluat tukea?

Nuoresta asti rakennettu fyysinen pohja kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja pentu oppii alusta asti käyttämään kehoaan oikein ja turvallisesti. Fysiikkaharjoitteet soveltuvat pennuille aivan yhtä hyvin niin lajiharjoittelua silmällä pitäen kuin ihan tukevana toimintana kotikoiralle hyvän fysiikan perustan luomiseksi. Pentuna aloitettu fysiikan rakentaminen auttaa koiraa käyttämään itseään oikein myös aikuisena. Harjoitusohjelma voidaan tehdä jo 2kk iästä alkaen eri kehitys- ja ikävaiheet huomioiden. 

Kotikoira ja seniorit

Jumpat on jo sellaisenaan tosi mukavaa yhdessä tekemistä ja harrastamista koiralle ja omistajalle. Aivojumppaa, fysiikkaa, keskittymiskykyä ja henkistä vireyttä edistävä harrastus, kaikki samassa paketissa. Iäkkäälle koiralle kevennetyt jumpat on hyvä tapa ylläpitää lihaskuntoa, koordinaatiota, vartalonhallintaa, vireystilaa ja yleistä toimintakykyä. 

Harrastava koira

Eri harrastelajeissa vaaditaan koiralta hyvää fyysistä kuntoa, kehon hallintaa, hyvää tukilihaksistoa ja oikeaa suoritustekniikkaa. Osaako harrastava koira suoriutua oikein fyysisesti, käyttääkö se takaosaa voimanlähteenä, onko keskivartalo tarpeeksi vahva, onko etuosan tuki riittävä hypyissä ja käännöksissä, riittääkö kehon hallinta, jalkojen hahmotus? Pelkkä lajiharrastus ei enää riitä, vaan eri osa-alueita tulee harjoittaa nousujohteisesti, jotta se olisi kehittävää ja koira pystyisi suoriutumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Loukkaantumiset eri lajeissa ovat lisääntyneet ja luomalla koiralle hyvä fyysinen perusta, tukilihaksisto ja kehonhallinta, voidaan säästää koiraa tapaturmilta ja auttaa koiraa harrastamaan turvallisesti mahdollisimman pitkään. Usein lajiharjoittelu aloitetaan eri vauhdeissa tehtäviin liikkeisiin, mutta fysiikkaharjoittelulla pyritään ensin opettamaan koiralle oikea liikerata ja tekniikka ilman vauhtia, jonka jälkeen edetään vaiheittain vauhdissa tapahtuvaan oikein suoritettuun liikkeeseen.

Miten saat koirallesi sopivan fysiikkaohjelman?

 • Kartoitetaan alkutilanne ja tavoitteet
 • Kartoituksen pohjalta tehdään jokaiselle koiralle yksilöllinen harjoitusohjelma
 • Tapaamisessa live/etäyhteys käydään yhdessä omistajan ja koiran kanssa läpi jumppaliikkeet
 • Omatoimi jumppaajat katsovat ohjeet treenisovelluksen liikepankin videoista
 • Saat kirjalliset/kuvalliset ohjeet sähköpostiin
 • Pääsyn treenisovellukseen (liikkeistä video liikepankki)
 • Jatkojumpat sitä mukaa kun koira edistyy harjoitteissa
 • Tarvittaessa koirasi jumppavideoiden kommentointi sopimuksen mukaan tietyin väliajoin

Lopullinen hinta määräytyy palvelun laajuuden ja tapaamisten perusteella tai voit valita valmiiksi kootun paketin. 

Harjoitteita tehdään kotona ohjeiden mukaan ja parhaat tulokset saa jo 2-3xviikossa harjoittelulla. Aikaa harjoitteisiin kuluu arviolta n.20-30min kerrallaan. Vähemmälläkin pärjää, koska jokaiselle laaditaan omaan elämäntilanteeseen ja aikatauluun sopiva määrä harjoituskertoja. Tarvittaessa voidaan lisätä tapaamisten ja henkilökohtaisen ohjaamisen määrää sekä kehonhhuoltopalveluja toiveiden mukaan. Tapaamiset toteutetaan kotivastaanotollani Espoossa tai etäyhteydellä. Jumppia varten pitäisi investoida jonkin verran omiin välineisiin, mutta välineistö tarkentuu jokaisen henkilökohtaisten harjoitusohjelmien mukaan. Kotoa löytyy jo paljon esineitä, joita voidaan soveltaa eli isoista hankinnoista ei ole kyse. Alkuun pääsee jo tasapainotyynyllä, pesuvadilla ja lastenjakkaralla/korokkeella sekä muutamalla harjan/mopin varrella. 

Mietityttääkö jokin asia koirasi fysiikassa, suorittamisessa, harrastuksissa tai ihan vaan liikkuessa? Laita rohkeasti viestiä, niin arvioidaan yhdessä mitä voidaan tehdä asialle.

Haluaisitko treenata koirasi fysiikkaa omalla treeniporukalla? Järjestän (minimi 4 koirakkoa) ryhmille omat fysiikkatreenit toiveiden mukaan, kysy lisää!